Google Analytics

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Μας έβαλε τα γυαλιά η Σουηδέζα (άρθρο που πρέπει να μελετήσετε)

Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..

 όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.

Πώς θα νιώθαμε αν όλα όσα μας ανήκαν πουλιόνταν για να ξεπληρώσουμε δάνεια από τα οποία δεν είδαμε ποτέ όφελος; Αν οι μισθοί μας μειώνονταν στο μισό και τα λεφτά πήγαιναν κατευθείαν σε ξένες τράπεζες; Και αν εμείς, ενώ προετοιμαζόμασταν να ζήσουμε στο όριο διαβίωσης, ως επιστέγασμα όλων αποκαλούμασταν τεμπέληδες και κακομαθημένοι; Αν κάποιος εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, μπορεί να αποκτήσει μια ιδέα πώς είναι να είσαι Έλληνας αυτή τη στιγμή.
Έχω μόλις επιστρέψει από την Ελλάδα. Σε μία χώρα που βρίσκεται σε κρίση επικρατεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μια καχεξία και απελπισία, αναμεμιγμένη με την πολιτική αφύπνιση που ακολουθεί μεγάλα γεγονότα και προκαλεί ευφορία. Ξαφνικά, οι χαμηλοί μισθοί και η δυσκολία πληρωμής των λογαριασμών, από ατομικό πρόβλημα του καθενός, απέκτησαν κοινό πολιτικό περιεχόμενο. Ορισμένοι σκέφτονται να μεταναστεύσουν. Άλλοι να ρίξουν την κυβέρνηση. Μια αναγκαία αντιασφυξιογόνα μάσκα κρέμεται σε πολλά σπίτια, ως ανάμνηση των διαδηλώσεων των 28 και 29 Ιούνη, οπότε το κοινοβούλιο υπερψήφισε το πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχω βρεθεί παλιότερα σε χώρα όπου όλοι μα όλοι που συνάντησα να συμφωνούν. Είναι όλοι αγανακτισμένοι με το ευρώ, με τη Γερμανία, με την κυβέρνησή τους και με τους εαυτούς τους που την ψήφισαν. Ύστερα από μια βδομάδα στην Αθήνα, μπορώ να πω ότι αν ήμουν Ελληνίδα, θα ήμουν κι εγώ αγανακτισμένη.
Αυτά που μαθαίνουμε για την Ελλάδα από τις σουηδικές εφημερίδες είναι πάνω κάτω ότι οι Έλληνες δουλεύουν πολύ λίγο και αμείβονται πολύ καλά. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μας, Άντρες Μπόρι, έχει δηλώσει ότι «οι Έλληνες βγαίνουν στη σύνταξη στα 40». Στο άρθρο «Ερωτήσεις και Απαντήσεις για την Ελλάδα» της 17/6 στην Dagens Nyheter γραφόταν ότι οι μισθοί στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα». Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκανε έκκληση στους Έλληνες να δουλεύουν περισσότερο και να μην κάνουν τόσο πολύ καιρό διακοπές. Όλα αυτά καρυκευμένα με τη συνηθισμένη μπούρδα περί ενός τεράστιου και μη αποτελεσματικού κράτους. Τώρα θα αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση και θα τους δανείσει ακόμα περισσότερα χρήματα, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μια τάξη τα πράγματα, άρα γιατί διαμαρτύρονται;
Τι τραγικός αχταρμάς παραπληροφόρησης! Και τι τραγική έλλειψη αλληλεγγύης προς μία χώρα που οφείλουμε τώρα να υποστηρίξουμε! Οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες στην Ευρώπη – 42 ώρες τη βδομάδα σύμφωνα με τη Eurostat, την στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα είναι 803 ευρώ. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61,4.
Πρόκειται δηλαδή για έναν από τους πιο σκληρά εργαζόμενους και ταυτόχρονα πιο χαμηλά αμειβόμενους λαούς της Ευρώπης. Όμως έχουν μια χώρα που εξαρτάται από τον τουρισμό και όχι από κάποια αμιγώς δικιά της μεγάλη παραγωγή. Και μια χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο. Όπου ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το κράτος ενώ το κράτος δεν παρέχει στους πολίτες του ούτε τις βασικές κοινωνικές υπηρεσίες. Και το οποίο, ως επιστέγασμα όλων, βρίσκεται στη θηλιά του ευρώ.
Κάθε εθνικό νόμισμα μπορεί να παρομοιαστεί με ένα ρούχο. Κάθε χώρα φορούσε μέχρι πρότινος το ρούχο που της ταίριαζε. Μπορούσε να το στενέψει και να το φαρδύνει αν ήταν ανάγκη. Για παράδειγμα, μπορούσε να υποτιμήσει το νόμισμά της σε περίοδο κρίσης, ή να αυξομειώνει τα επιτόκια ανάλογα με τι ανάγκες της.
Όταν όμως εισήχθη το ευρώ, όλες οι χώρες έπρεπε ξαφνικά να φορέσουν τα ίδια ρούχα. Μόνο που τα μέτρα των ρούχων πάρθηκαν για να ταιριάζουν σε ορισμένες μόνο χώρες – όπως τη Γερμανία και τη Γαλλία. Για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, το εν λόγω κουστούμι δεν ταίριαζε.
Η Ελλάδα κυβερνάται για δεκαετίες από δύο «δυναστείες» – τη συντηρητική Νέα Δημοκρατία και το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ, με δύο οικογένειες στην κορυφή, μία στο κάθε κόμμα. Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν πάρει μεγάλα δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Πολλά από αυτά έχουν εξαφανιστεί στη διαφθορά και σε σκοτεινά συμβόλαια. Λέγεται ότι η κατασκευή ενός δρόμου στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο απ’ ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς παρεμβάλλονται πάρα πολλοί μεσάζοντες. ΈΟ λαός δεν θέλει να πληρώνει φόρους μιας και δεν παίρνει τίποτα ως ανταπόδοση από το κράτος. Ενα μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων πηγαίνει στη στήριξη μιας κρατικής γραφειοκρατίας που υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τον εαυτό της. Ταυτόχρονα οι βασικές κοινωνικές υπηρεσίες αποτελούν πονεμένη ιστορία για τον κόσμο. Ένας ασθενής πρέπει να πληρώσει φακελάκι στο γιατρό για να τον φροντίσει, ενώ οι Έλληνες μαθητές χρειάζονται ιδιαίτερα μαθήματα για να ανταποκριθούν στις σχολικές εξετάσεις. Και μέσα σ’ όλα αυτά, ήρθε η οικονομική κρίση το 2008. Η Ελλάδα, η οικονομία της οποίας εξαρτάται από τον τουρισμό, επλήγη ακόμα πιο σκληρά.
Υπό άλλες συνθήκες, η κυβέρνηση θα μπορούσε να υποτιμήσει το εθνικό νόμισμα για βγει η χώρα από την κρίση. Όμως μετά την εισαγωγή του ευρώ, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Η Ελλάδα περιορίζεται από το κουστούμι της το οποίο δεν μπορεί να βγάλει. Κι έτσι το κουστούμι καταστρέφεται – μόνο που αυτό δεν επιτρέπεται να συμβεί, καθώς το ίδιο φοράνε και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πετσοκοφτεί αυτός που το φοράει.
Αυτό ονομάζεται «εσωτερική υποτίμηση» και σημαίνει απλά ότι αντί να υποτιμηθεί η αξία του νομίσματος περικόπτεται το εισόδημα του λαού. Κατ’ απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι Έλληνες κρατικοί γραφειοκράτες έβαλαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο. Οι μισθοί θα συμπιεστούν και μεγάλα τμήματα γης θα ιδιωτικοποιηθούν. Παραλίες, αεροδρόμια, εθνικές οδοί και κατά το ήμισυ όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις θα ξεπουληθούν. Στην πλατεία Συντάγματος κυκλοφορεί μια φήμη ότι η Ακρόπολη θα εξαγοραστεί από μια γερμανική εταιρεία.
Έμενα στο σπίτι κάποιων νέων που ανήκουν στη «γενιά των 700 ευρώ». Σύντομα θα μεταμορφωθούν στη «γενιά των 500 ευρώ». Είναι στην ηλικία μου – 30 χρονών και πάνω – όχι τόσο νέοι τελικά, όπως νιώθουν πιο νέοι απ’ ότι είναι καθώς ακόμα αναρωτιούνται τι θα κάνουν στο μέλλον. Κανείς τους δεν έχει παιδιά. Το να κάνουν παιδιά είναι κάτι αδιανόητο γι’ αυτούς. Είναι μορφωμένοι, έχουν πολλά χρόνια πανεπιστημιακών σπουδών στο ενεργητικό τους, όμως δουλεύουν ευκαιριακά ως διακοσμητές γάμων. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βρουν μια σταθερή δουλειά ήταν παλιότερα δια μέσου του κράτους, όμως αυτό πρόκειται τώρα να αλλάξει. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εντελώς άγνωστη· το ίδιο ισχύει για τη γενιά μας σε όλη την Ευρώπη. Μόνο που στην Ελλάδα συμπιέζονται επιπλέον οι μισθοί μέχρι το κατώτερο όριο, με πρόσχημα την κρίση.
Στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνεται κάθε απόγευμα συνέλευση. Όταν βρέθηκα εκεί στα μέσα του Ιούλη, ο αρχικός ενθουσιασμός είχε κάπως υποχωρήσει. Οι συμμετέχοντες δεν ήταν πια χιλιάδες, παρά εκατοντάδες. Ο καθένας μπορούσε να πάρει το λόγο και να μιλήσει ενώ τα θέματα ήταν διάφορα: από προτάσεις για γενική απεργία μέχρι εκκλήσεις να μην κλέβονται αντικείμενα από τους συγκεντρωμένους στην πλατεία. Ορισμένες ελληνικές λέξεις στριφογυρίζουν επίμονα στο μυαλό μου. Μία από αυτές είναι ο «Ισημερινός», που Σημαίνει Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ήταν ένας μεγάλος ήρωας για την πλατεία. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες επιθυμούν η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα του Εκουαδόρ και της Αργεντινής: να κηρύξει στάση πληρωμών του χρέους. Ένας στους τέσσερις θέλει να φύγει η χώρα από το ευρώ. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς είναι ότι οι Έλληνες δεν είναι εξοργισμένοι με ένα αναγκαίο κακό – παρά με ένα μη αναγκαίο κακό.
Το πακέτο στήριξης που δόθηκε στην Ελλάδα δεν επιλύει την κρίση, παρά αναγκάζει τη χώρα να βυθιστεί βαθύτερα σ’ αυτήν. Αντί να γίνουν επενδύσεις στην ύπαιθρο, να φτιαχτεί κάποια παραγωγή που να μην βασίζεται στον τουρισμό, να χτιστεί κράτος πρόνοιας και να γεμίσει ο λαός αισιοδοξία, περικόπτονται τα εισοδήματα του κόσμου. Το ΔΝΤ, διαβόητο για τις πολιτικές λεηλασίας του στον τρίτο κόσμο, τα μάζεψε και έφυγε από τη Λατινική Αμερική. Τώρα κατασπαράσσει τα άκρα της Ευρώπης. Θα το αφήσουμε αυτό να συμβεί;
Κάισα Έκις Έκμαν
*taxalia
http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/kajsa-ekis-ekman-nar-eurokostymen-inte-passar

11 σχόλια :

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ...
ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΤΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ.......

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Ευτυχώς υπάρχουν κι αυτές οι φωνές

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ΜΩΡΕ ΠΑΡΕ ΜΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΜΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!

Πανάργυρος είπε... Best Blogger Tips

Ακόμη και να υιοθετήσουν όλοι οι έλληνες το περιεχόμενο αυτού του θαυμάσιου άρθρου τί μπορεί να γίνει!! Τίποτα, μα εντελώς τίποτα. Γιατί!! Για έναν πολύ απλό λόγο.
Η τρόικα έχει όλον αυτόν το καιρό ποτίσει και συνεχίζει να ποτίζει τους έλληνες μ' ένα δικό της υπνωτικό, δικής της κατασκευής και σύνθεσης, χωρίς όμως αντίδοτο, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτής της δύσμοιρης χώρας να μην μπορούν πλέον να αντιδράσουν. Έχουν λουφάξει πλέον στο καβούκι τους, έβαλαν την ουρά κάτω από τα σκέλη τους και περιμένουν υπομονετικά το μοιραίο, τον αργό θάνατο.
Δεν υπάρχει καμία πλέον αμφιβολία ότι τουλάχιστον μια γενιά θα απολεσθεί κι αυτή είναι η γενιά των πενηντάρηδων για την οποία δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα σωτηρίας. Η τρόικα και κυρίως τ' αφεντικά τους δεν είναι όμως ευχαριστημένοι με μια μόνον γενιά. Θέλουν και την επόμενη, την πιο υγιή, τη νεολαία μας! προκειμένου να κερδίσουν το στοίχημά τους που είναι.... Λοιπόν.... με τους έλληνες ξεμπερδέψαμε για τουλάχιστον 50 χρόνια ! και ίσως για πάντα γιατί απλά κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να γίνει μετά από 20 το πολύ χρόνια. Πάμε γι' άλλα.
Αυτή τη στιγμή αυτό είναι που παίζεται. Στην κατάσταση όμως ύπνωσης που μας έχουν βάλει δυστυχώς δεν μπορούμε να το καταλάβουμε.... Ή μήπως μπορούμε !!!

Γιώργος Κεβρεκίδης είπε... Best Blogger Tips

Από την ανάγνωση του άρθρου της Σουηδέζας φίλης διαπίστωσα πώς, πέραν των όσων "κακώς κειμένων" - όπως αντικειμενικά "φωτογραφίζει" - η χώρα μας διαθέτει, σε ότι αφορά στη λειτουργία της ως κοινωνικό κράτος, τη δεδομένη χρονική συγκυρία αυτή δέχεται βαρύτατο πλήγμα διαπόμπευσής της από τα διεθνή ΜΜΕ, με απώτερο στόχο την επιβολή σ' αυτήν μιας νέας τάξης πραγμάτων εναρμονιζόμενης προς μη ρεαλιστικά κι ανέφιχτα, για τους Έλληνες πολίτες, πρότυπα. Είναι ευκαιρία τούτη τη δεδομένη στιγμή ο Έλληνας πολίτης, μη υποτασσόμενος στις βολές διασυρμού που συνεχώς δέχεται, να αντιταχθεί με όλα τα όπλα του, όπως είναι η εργατικότητά του, το πείσμα του, η μόρφωσή του και τέλος η αγάπη του γι αυτό το τόπο....Χρειάζεται αρετή και τόλμη (και περίσσεια ψυχραιμίας) για να μπορέσει να ανακάμψει και πάλι ο Έλληνας, μέσα από τις στάχτες του...Αισιοδοξώ, πολύ, άραγε;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Συμφωνώ απόλυτα με τον κο Γιώργο και ακόμη μπορούμε να μην ξαναπληρώσουμε τίποτε στις Τράπεζες και να μην παρακολουθούμε αυτά τα γελοία δελτία ειδήσεων;

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

αυτοι που πρεπει να τις ακουσουν και αν βοηθησουν τις καταστασεις δεν το κανουν ετσι μοιραια δεν υπαρχει μελλον σε τπτ!!!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

@ καλησπερα επειδη ισως να μην γνωριζεται την ιστορια της ελλαδος στο κειμενο λετε ¨"οτι εχουμαι μονο τουρισμο " αλλα πως βρεθηκε σε αυτη την θεση? αλλα γνωριζεται τα εξεις το 1980 μεχρι 1989 υπηρχαν μεγαλες βιομηχανιες ισαξιες και ισως καλυτερες απο αλλες χωρες . δυστιχως καταφερανε και τις κλεισαν ητε γιατι οι πολιτικοι μας τους υποσχοντουσαν μια θεση στο δημοσιο με μονιμοτητα ήτε με τις πρωσοποκρατισεις οποτε πολλες βιομηχανιες ητε κλεισα ητε πηγα στην ινδια και αυτα τα εκανε ο ανδρεας παπανδρεου και δυστιχως συνεχιζουν την παραδοση

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

ego pali leo pos ...efxaristo to theo pou boresa kai efiga apo tin ellada molis ton perasmeno dekemvri,irtha stin souidia kai sothika!!!!!!!!!!!!!!! boro na exo oneira gia to moro mou kai na pernao iremes stigmes me ton andra mou!!!kali i ellada akomi kaliteri i istoria mas ,oi progonoi mas kai ola osa mas akolouthoun os ellines,osa mas ekfrazoun to siberasma mou tora sra 31 pleon ine to eksis gia emas tous ellines......mas epiase megalomania kai pesame me ta moutra sto poios na exei pio polla,imaste egoistes,partakides,volepsakides kai alla polla kaka pou mas eferan se afti tin katastasi,emeis fteme en telei dioti an den thorakiseis to spiti sou,an den peis oxi sto lathos poios tha se katastrepsei??mas thambose i tv,ta lousa ,ta bouzoukia kai oi cafeteries!!!tin tifla mas!!!kai meta leme EMEIS EMEIS KAI OI PROGONOI MAS,OI PROGONOI KANANE TO XREOS TOUS EMEIS TI SKATA KANAME????POLEMISAME I AFISAME TON EXTHRO NA MAS KATASTREPESEI??????ENA TIPOTA GINAME!!!ME TIN MITI PSILA! KALA NA PATHOUME!!!!AFTI INE I MIA VASIKI PLEVRA TOU PROVLIMATOSI ALLI MISI INE POS DISTIXOS OLA INE MELETIMENA KAI PROSXEDIASMENA NA KATASTRAFOUN OI LAOI,OI KOINONIES, I OIKOGENEIA !!!!!!!APLA EMEISME TIN ALAZONIA MAS PROSFERTHIKAME APLOXERA NA KATASTRAFOUME!!!!!EFTIXOS NIOTHO AMOLINDI STO OTI POTE DEN PSIFISA KANENA POLITIKO!!!ALLA KAI POTE DEN ZITISA ROUSFETI,OMOS DEN NIOTHO ATHOA!!!AS KOITAKSEI LOIPON O KATHIS TIN KABOURA TOU BAS KAI PAEI BROSTA AFTI I XORA,BOREI NA IMASTE MALAKES ALLA IME IPERIFANI POU IME ELLINIDA ,OSO DISANALOGO TOSO MAGALIODES!!!!! GEORGIA..............EGO EFTIXOS SOTHIKA!

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Sumfwnw apoluta georgia auta ta xarakthristika ka9orizoun pollous apo emas kai pragmati 9a prepei n koita3oume o ka9enas mas n veliw9ei k n apokthsei oso t dunaton perissotera efodia..Gia na mporesei na apokatasta9ei to onoma ths xwras mas..Omws eimastan panta etsi??Eimaste st alh9eia h pleio4hfia etsi??H mhpws einai apla mia ideologia pou mas perasan paternalistes laikistes politikoi toswn xronwn kai h opoia me to kairo potisthke kai sthn pragmatikothta st aima tou laou pou ka9hsuxasthke ap autous tous an9rwpous?Den pisteuw oti oloi oi ellhnes einai etsi opws parousiazetai apo t MME kai kapoious politikous..O kompos eftase st xteni, hr9e h wra oloi mas na apodei3oume t a3izoume kai na to diekdikhsoume me nuxia kai me dontia auth th fora me kinhtro tn epiviwsh mas..OLOI MAZI..Allwste as mhn 3exname posoi ellhnes exoun epa3ia diakri9ei toso entos ts xwras oso kai sto e3wteriko..an9wpoi pou 3exwrisan..Giati na mn ginoume o ka9enas mas enas ap autous ts an9rwpous kai na apodosoume stn xwra mas tous karpous pou a3izei!!Gt mporoume na sw9oume ap authn tn afaima3h mas apo ts ligous..Oloi mazi gia to kalo ts elladas gia na mporesoume na paroume auto pou mas a3izei..17xronh apogohteumenh ma9htria me oneira pou vlepei na gkremizontai..

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιό σας...

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το loutrakiblog.gr δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια.

 
Powered by Blogger